Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaçlar

Programın temel amacı sağlık kurum ve kuruluşlarının tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim almış tıbbi sekreterleri yetiştirmektir. Sağlık kuruluşlarında hasta ile ilgili kayıt, dosyalama, istatistik ve arşiv sisteminin düzenli olarak tutulması ve yazışmaların sağlıklı yürütülmesi için ara insan gücü yetiştirmektir. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz sağlık teknikeri unvanını kazanmaktadırlar ve özel, üniversite ve devlet hastanelerinde iş bulabilmektedirler.

Hedefler

1. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programındaki tüm dersler hakkında bilgi verme

2. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ile ilgili yeterli olacak düzeyde tıbbi terminolojiye ve yabancı dil bilgisi oluşturmak

3. Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımı kullanmayı sağlamak