Varlık Yönetimi

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

Varlık Yönetimi Müdürlüğü; Üniversite bünyesinde bulunan her türlü demirbaş, sarf/tüketim malzemeleri ve depo/stok yönetiminden; depo hizmetleri kapsamında yer alan malzeme ve ekipman alımları, kontrolleri, depolanmaları ve elden çıkarma işlemleri ile ilgili tüm süreçlerin yürütülmesinden sorumludur. Ayrıca, gerekli kayıt ve envanterlerin tutulması, üniversite varlıklarının toplanması, elden çıkarılması Varlık Yönetimi Müdürlüğünün görev alanıdır.

Müdürlüğümüz, İstanbul Arel Üniversitesinde  bulunan her türlü varlığın maliyetini etkin bir şekilde yönetmek, kontrol etmek, işletmek, korumak ve HEK (hurda,eski,kullanılmaz) envanteri elden çıkarmakla yükümlüdür. Üniversitenin sahip olduğu her varlığın en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak için varlıkları izlemek görev alanındadır.

Varlık yönetimi ekibimiz, varlıkları daha verimli, güvenilir olacak şekilde yöneterek üniversitenin vizyonu, misyonu ve kalite hedefleri doğrultusunda Üniversiteye değer katmayı amaçlamıştır. Kurumda bulunan varlıklar depoda veya ilgili lokasyonda kayıt altına alınmakta ve bu veriler, kurumumuzda  planlanan satın alımları, bakımları ve varlıkların bilançosundaki değeri anlamasına olanak sağlamaktadır.

İstanbul Arel Üniversitesi Varlık Yönetimi Birimi; depo ve stok yönetiminde, yerleşkelerde idari ve akademik personelin demirbaş, kırtasiye, temizlik, gıda, medikal/kimyasal malzeme, züccaciye, vb.  gerekli olan/talep edilen malzemeleri sistemli bir şekilde kayıt altına almak, depolamak, dağıtımını yapmak ve stokları kontrol etmekle görevlidir.

Varlık Yönetimi Hizmetleri İle İlgili Sorumlu Bilgileri:

Yönetici

Cafer ŞENAKAR