Meslek Yüksekokulu

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Program Hakkında:

Muhasebe ve Vergi Bölümü, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, 2007 yılında aktif olarak öğrenci almaya başlamıştır. Bölümümüz, kurulduğu günden itibaren alanında uzman güçlü bir akademik kadro ve yenilikçi bir müfredatla öğrencilere eğitim vermektedir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı, sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik, nitelikli ve donanımlı ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program kapsamında, küresel sisteme entegre olmuş mali işler muhasebe alanından yetkin bir biçimde görev alabilecek nitelikte, mesleki bilgi ve deneyimle donanmış elemanlar yetiştirilmektedir. Ayrıca yeniliğe açık bireylerin yetiştiği, eğitim içinde deneyim ve yaşam boyu öğrenme felsefesinin hâkim olduğu bir kurum kültürü oluşturarak nitelikli insan gücü ihtiyacının en yoğun olduğu muhasebe ve finans sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Bu bizimle aynı kategoride eğitim veren kurumlarla temas kurarak, bilgi alışverişinin gerçekleştirilmesini sağlayacak işbirliği ortamının oluşturulmasına öncülük etmektedir. Mezunlar, özel ve kamu kurumlarında, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Danışmanlık şirketlerinde, Denetim Firmalarında, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ofislerinde ve diğer şirketlerin muhasebe departmanlarında çalışabilecekleri gibi, dikey geçişle lisans eğitimine devam edebilmektedir.

Bölüm Başkanının Mesajı:

Sevgili gençler,

hepinizi bölümümüz web sayfasında görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Küreselleşme ve rekabetin makro düzeylere ulaşmış olduğu günümüz ekonomik ve iş dünyasında muhasebe ve mali işler hem ekonomik sistemin devamlılığı hem de finansal sistemin devamlılığı için hayati bir önem taşımaktadır. Söz konusu bu sektörde kariyer yapmaya karar vermek önemli bir adımdır. Atacağınız bu adım sizler için birçok fırsat veya iş imkanını beraberinde getirecektir. İş dünyasının heyecan verici ve dinamik alanlarından birinde yer almak için doğru tercihi yapmak önemlidir. Muhasebe ve Vergi alanı hızlı değişimler ve yeniliklerle sürekli olarak değişim içinde olan bir alandır. Bu nedenle, gelecekteki başarılar için esneklik, analitik yetenekler ve sürekli öğrenme arzusu gibi önemli becerilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu bölümde size sunulan eğitim ve deneyimler, muhasebe sektöründe kendinizi geliştirmenizi sağlayacak ve sizi geleceğin liderleri olarak hazırlayacaktır. İşbirliği, takım çalışması ve iletişim gibi sosyal becerilerinizi de geliştirmek için fırsatlar sunulacaktır. Unutmayın, başarılı bir kariyer için tutkulu olmanız ve kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz, arzu edilen hedefe kitlenmeniz önemlidir. Muhasebe alanında size sunulan olanakları en iyi şekilde değerlendirin ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için azimle ilerleyin. Sevgili gençler, sizleri bölümümüze katılmaya davet ediyor ve gelecekteki başarılarınız için şimdiden kutluyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle….

Öğr. Gör. Timur GÜMÜŞKAYA