Meslek Yüksekokulu

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Değerli Öğrenciler;

Arel Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, sivil havacılık sektöründe hızla büyüyen ve en çok istihdam sağlayan alanlardan biri olan kabin hizmetleri konusunda öğrencilere mükemmel bir eğitim sunmaktadır. Küresel ekonomide ve ülkemizdeki havayolu sektörünün hızlı büyümesiyle birlikte, kabin memuru ihtiyacı da artmaktadır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, bu talebi karşılamak ve havacılık sektöründe çalışmaya hazır, donanımlı kabin ekibi yetiştirmek amacıyla üniversitelerde yerini almıştır. Programımızın temel amacı, kabin hizmetleri personeli talebini karşılamak üzere takım çalışmasına yatkın, müşteri ilişkileri kuvvetli, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip, iyi İngilizce bilgisine sahip, dinamik ve operasyonel faaliyetlere hakim kabin memurları yetiştirmektir. Arel Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, havayolu şirketlerinin kabin memuru eğitimlerinde verilen alan derslerine paralel bir müfredat sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, kabin memurluğu alanında yeterli bilgi ve becerilere sahip olarak mezun olmaktadırlar. Mezun olduktan sonra Kabin Memuru unvanını almaya aday olan öğrencilerimiz, kazandıkları yetiler doğrultusunda havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren havayolu şirketleri, havayolu şirketlerinin genel müdürlüklerinde, sivil havacılıkla ilgili faaliyet gösteren işletmelerinde istihdam edilebileceklerdir. Arel Üniversitesi olarak, öğrencilere çift ana dal imkanı sunarak farklı bölümlerde de diplomaya sahip olma fırsatı veriyoruz. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ile Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarını çift ana dal olarak okuyan öğrencilerimiz, hem kabin hizmetleri alanında uzmanlaşacak hem de farklı bir alanda kariyer yapma imkanı elde edecektir. Eğitim süremiz 2 yıl olup, öğrencilerimiz Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1. Öğretim Tepekent Kampüsü’nde eğitim görmektedir, ikinci öğretim dersleri ise Cevizlibağ Kampüsü’nde devam etmektedir . Programımıza katılmak için TYT puan türünde başarılı olmanız yeterlidir. Programımıza kabul edilen öğrencilerimiz, eğitim süresince temel ve havacılık İngilizcesi derslerine tabi tutulacaklar ve isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık programı da alabileceklerdir. Eğer siz de hızla büyüyen sivil havacılık sektöründe kariyer yapmak istiyorsanız, Arel Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı tam size göre! Havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan becerilere sahip olmanız için gerekli eğitimi sağlıyoruz. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizleri Arel Üniversitesi ailesine bekliyoruz!

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları