fbpx

İnşaat Mühendisliği

AKADEMİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı lisansüstü öğretim programı olan İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programı, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları (4 profesör, 2 doçent, 2 dr. öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisinden oluşan akademik çalışma grubu) ve laboratuvar olanakları ile sürdürülmektedir.

 

Programının amacı; inşaat mühendisliğinin belirli bir alanında bilgi derinliği olan uzman, araştırma önerebilme, özgün araştırma sonuçları üretme ve analiz etme becerileri olan, yazılı ve sözlü iletişim kurabilen, Yüksek Mühendisler yetiştirmektir.

 

Program dahilinde Yapı, Yapı Malzemeleri ve Zemin Mekaniği Laboratuvarı, Hidrolik ve Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı bulunmakta ve hizmet vermektedir. İnşaat mühendisliği lisansüstü öğretim programına başvuru şartları, İstanbul Arel Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından belirlenmektedir. Programın öğretim dili Türkçe’dir. Öğrencilerin alacağı dersler, seminer ve tez konuları, öğrencilerin ilgilendiği alanlar ve kariyer planlarına göre, danışman öğretim üyesinin denetiminde belirlenir.

 

Mezuniyet için öğrencinin 60 AKTS ders (seminer dahil sekiz ders) ve tez çalışması (30+30 AKTS) ile birlikte 120 kredilik ders yükünü 4 yarıyılda (en fazla 6 yarıyıl) tamamlaması gerekmektedir. Bu süreçte en az bir araştırma semineri vermesi ve yüksek lisans tezi hazırlayarak başarılı bir şeklide savunması yapması gerekmektedir.

 

Bölümümüz lisansüstü mezunları kendi bürolarında, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda çalışabildikleri gibi akademisyen olarak da istihdam edilebilmektedirler. Bununla birlikte, yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından yeterli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.

 

İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programında;

 

Yapı
Geoteknik
Hidrolik
Yapı Malzemesi
Yapı İşletmesi
Mekanik
Ulaştırma

 

alanlarında seçmeli dersler ve tezler desteği ile Tezli Yüksek Lisans eğitimini verilmektedir.

 

Bilgi Formu

Online Başvuru Formu

Enstitü Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler