Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

Bilgisayar Programcılığı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Bilgisayar Programcılığı Programı’nın amacı; bilişim sektöründe çalışacak, teknolojiyi bilen, bilgiyi üretime dönüştürebilen, alandaki uygulama ve faaliyetleri analitik düşünerek gerçekleştirebilen, sorumluluk alabilen, sosyal anlamda kendini geliştirebilen, etkili iletişim becerilerine sahip olan, yaşam boyu öğrenme vizyonunu kavrayarak öğrenme yetkinliğini kazanmış olan ve böylece kendisini sürekli geliştiren nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda Program sürekli olarak güncellenen bir müfredat ve ders içerikleri ile eğitim vermektedir. Program müfredatı ağırlıklı olarak yazılım/programlama derslerinden oluşmakta ve alan derslerinin tamamı uygulamalı olarak bilgisayar laboratuvarında işlenmektedir. Öğrenciler 2 yıllık eğitimleri boyunca C++, C#, Java programlama dilleri ve HTML, CSS, JavaScript ve ASP.NET MVC üzerine aldıkları eğitimlerle konsol, masaüstü, internet-web ve mobil uygulamalar geliştirmek üzere yetiştirilirler. Ayrıca, müfredatta yer alan veri tabanı derslerinde öğrenciler hem Microsoft Sql Server hem de Oracle eğitimi alarak veri tabanı yönetimi ve bu veri tabanlarını kullanan uygulamaların geliştirilmesine yönelik beceriler elde ederler. Öğrenciler, mesleki proje dersi kapsamında kendilerini geliştirmek istedikleri bir alana yönelerek bu alanda sektöre yönelik uygulamalar gerçekleştirirler.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları