Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Programcılığı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

PROGRAM HAKKINDA

Bilgisayar Programcılığı programı, güncel teknolojilere göre belirlenen ders programları ile programlama temeli, web programlama, mobil programlama, web tasarımı, ağ sistemleri, veri tabanı, bilgisayar donanımı, yapay zeka konularında teorik bilgiler ve uygulama becerileri ile eğitilen bireyler yetiştimek üzere dizayn edilmiştir. Bilgisayar Programcılığı programı mezunları, iş hayatında ihtiyaç duyulan yazılım, ağ ve internet teknolojilerini kullanan ve bu sektörde uygulama yapan bütün sanayi kuruluşlarında, yönetim ve hizmet alanlarında sistem çözümleyicisi ve uygulama programcısı olarak, bilgisayar donanım ve yazılım üreten ve pazarlayan işletmelerde ve bilgi işlem merkezlerinde sistem programcısı olarak ya da yönetim bilişim sistemleri alanlarında, veri tabanı yöneticisi olarak çalışırlar.

YÖNETİM

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Nesrin ONUR (vekil)

BDTA Program Başkanı: Öğr. Gör. Süleyman Çınar

Muafiyet ve İntibak Komisyonu

Amacı: Bölüme, farklı üniversitelerin ilgili bölümlerinden yatay geçiş ile gelen öğrencilerin aldığı dersleri kontrol etmek ve alacağı dersleri belirlemektir.

Başkanı: Öğr. Öğr. Gör. Nesrin ONUR (vekil)

Üyeleri: Öğr. Gör. Süleyman ÇINAR, Öğr. Gör. Ebru İDMAN

PAYDAŞLAR

İç Paydaşlar Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğrencilerimiz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Elemanlarımız İstanbul AREL Üniversitesi tüm akademik ve idari birimler