Meslek Yüksekokulu

Program Hakkında

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Program Hakkında: İstanbul Arel Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 2007 yılında aktif olarak öğrenci almaya başlamıştır. Bölümümüz, kurulduğu günden beri güçlü bir akademik kadro ve yenilikçi bir müfredatla öğrencilere eğitim vermektedir. Bankacılık ve Sigortacılık programı, sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik, nitelikli ve donanımlı ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program çerçevesinde, küresel sisteme entegre olmuş Finans sektörlerinde yetkin bir biçimde görev alabilecek nitelikte, mesleki bilgi ve deneyimle donanmış elemanlar yetiştirilmektedir. Ayrıca yeniliğe açık bireylerin yetiştiği, yaşam boyu öğrenme felsefesinin hâkim olduğu bir kurum kültürü oluşturarak nitelikli insan gücü ihtiyacının en yoğun olduğu bankacılık ve finans sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Bu bağlamda yurt içinde ve dışında bizimle aynı kategoride eğitim veren kurumlarla temas kurarak, bilgi alışverişinin gerçekleştirilmesini sağlayacak işbirliği ortamının oluşturulmasına öncülük etmektedir. Mezunlar, özel ve kamu sektörlerinde yer alan bankalarda, sigorta şirketlerinde faktoring, forfaiting, leasing şirketlerinde, danışmanlık şirketlerinde, menkul kıymet aracı kuruluşlarında ve özel sektör işletmelerinin finans ve muhasebe bölümlerinde çalışabilecekleri gibi, dikey geçişle lisans eğitimine devam edebilmektedir.

Bölüm Başkanının Mesajı:

Sevgili Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri, Bankacılık ve Sigortacılık Programı olarak hepinizi bu sayfada görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade edilirim. Küreselleşme ve rekabetin makro düzeylere ulaşmış olduğu günümüz ekonomik ve iş dünyasında gerek bankacılık sektörü gerekse de sigortacılık sektörü hem ekonomik sistemin devamlılığı için hem de finansal sistemin devamlılığı için hayati bir önem sahiptir. Söz konusu sektörlerde kariyer yapmaya karar vermek önemli bir adımdır ve bu sektörler sizler için birçok fırsat veya iş imkanı sunabilir. İş dünyasının heyecan verici ve dinamik alanlarından birinde yer almak için doğru tercihi yapmak önemlidir. Bankacılık ve sigortacılık, finansal sektördeki hızlı değişimler ve yeniliklerle sürekli olarak evrilen bir alandır. Bu nedenle, gelecekteki başarı için esneklik, analitik yetenekler ve sürekli öğrenme arzusu gibi önemli becerilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu bölümde size sunulan eğitim ve deneyimler, bankacılık ve sigortacılık sektöründe kendinizi geliştirmenizi sağlayacak ve sizi geleceğin liderleri olarak hazırlayacaktır. İşbirliği, takım çalışması ve iletişim gibi sosyal becerilerinizi de geliştirmek için fırsatlar sunulacaktır. Unutmayın, başarılı bir kariyer için tutkulu olmanız ve kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz önemlidir. Bankacılık ve sigortacılık sektöründe size sunulan olanakları en iyi şekilde değerlendirin ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için azimle ilerleyin. Sizi bölümümüze katılmaya davet ediyoruz ve gelecekteki başarılarınız için şimdiden başarılar diliyoruz. Saygılarımla,

Öğr. Gör. Osman Yavuz AKBULUT Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı

İdari Yapı

Bölüm Başkanı:

Öğr. Gör. Osman Yavuz AKBULUT

Program Sorumlusu:

Öğr. Gör. Hüseyin ÜNAL- Öğr. Gör. Enes PEHLİVAN

KURULLAR

Bölüm Kurulu

Amacı

: Bölüm ile bölüme bağlı programın eğitim-öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin, programlarının, araç, gereç ve fiziksel imkânlarından en etkin biçimde yararlanmak için gerekli planların ve işbirliği esaslarının hazırlanması hususunda görüş bildirmektir.

KOMİSYONLAR

Kalite Komisyonu

Amacı

: Bölümün kalite hedeflerini hazırlamak, Üniversitenin hedefleri doğrultusunda, bölümdeki akademik ve idari hizmetlerin değerlendirilmesi, kalitenin geliştirilmesi ve akreditasyon sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.

Muafiyet ve İntibak Komisyonu

Amacı

: Bölüme, farklı Üniversitelerin bölümünden yatay geçiş ile gelen öğrencilerin aldığı dersleri kontrol etmek ve alacağı dersleri belirlemektir.

PAYDAŞLAR

İç Paydaşlar

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğrencilerimiz

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Elemanlarımız

Dış Paydaşlar

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunlarımız

Mezunlarımızın Çalıştığı Kurumlar

Farklı Üniversitelerdeki Akademisyenler

Mars Sigorta

Allianz Sigorta

Quick Sigorta

Türkiye Sigorta

Aegon Emeklilik Ve Hayat A.Ş.

Albayrak Holding A.Ş.

HDI Sigorta