Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

Grafik Tasarımı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı’nın amacı; ülke ve toplum gereksinimlerini de göz önüne alarak her türlü sektörün ihtiyaç duyduğu basılı ve interaktif ürünlerin tasarımını, tasarım ilkeleri doğrultusunda hazırlayarak basılabilir hale getirmektir.

Hedefler;

1. Profesyonel iş yaşantısı içinde kullanılabilir istihdam becerileri kazandırarak öğrencilerin iş yaşantısına uyumunu sağlamak.

2. Tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla gündelik tasarım unsurlarını birleştirerek kullanılabilir ve kabul edilebilir ürünler ortaya konulmasını sağlamak

3. Öğrencilerin mevut tasarım kabiliyetleri ile profesyonel yaşantının eşleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin profesyonelleşmesine olanak tanımak.

4. Ülkesine ve diğer kişilere karşı sorumluluğunun farkında olarak sosyal, ahlaki ve etik değerlerini olumlu yönde geliştirmek

5. Grafik tasarım, reklamcılık ve iletişim tasarımları alanları ile ilişkili olarak daha ileri eğitim için öğrencileri hazırlamak.

6. Grafik tasarımın yan sanatlarla (Basın yayın Teknolojileri, İletişim, Reklamcılık ve Pazarlama) uyumunu sağlayarak mezun olan öğrencinin piyasada etkinliğini arttırmak.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları