Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

İnşaat Teknolojisi Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaçlar: İnşaat Teknolojisi bölümünün amacı, bir inşaatta mühendislerin ve mimarların verdiği işlerin verilen projeye uygun olup olmadığını denetleyecek kişileri yetiştirmektir. Eğitim hayatlarında verilen bilimsel eğitimler ile iş etiğini birleştirerek çalışmaya hayatına hazır öğrenciler yetiştirilir.

Hedefler: Arel Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun olan kişiler, ara eleman olarak inşaatlarda İnşaat Teknikeri olarak görev alır. İnşaat Teknikerleri, işçilerin ve ustabaşılarının düzenli olarak çalışmasını sağlar. Bu kişilerin çalışmalarında denetim gerçekleştirerek eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesini sağlar ve olası aksaklıklarda mühendislere haber verir. İnşaat teknolojisi teknikerleri projede yer alan mimar ve mühendislere yardımcı olur. Projenin plana uygun yürütülüp yürütülmesisiniz denetler. Bazı durumlarda inşaat için kullanılacak malzeme ve bina tasarımı görevini de üstlenebilirler.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları