Meslek Yüksekokulu

Makine Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaç:

Makine programının amacı, her türlü makinenin kullanılması, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan makine parçalarının bilgisayar destekli tasarım ile tasarlanması ve üretimi (CAD-CAM), bakım ve onarımının yapılması, ölçme ve kalite kontrolün sağlanması, hidrolik ve pnömatik sistemlerle ilgili bilgilere sahip, malzeme tanıma ve muayenesi (tahribatlı-tahribatsız) ile ilgili konularda bilgi ve beceri kazandıran, makine imalat teknik resimlerinin çizilmesi ve bunların ilgili tezgâhlarda talaşlı ve talaşsız imalat metotları kullanılarak işlenmesi ile ilgili konularda çalışacak ara insan gücü yetiştirmektir.

Hedefler:

• Makine tasarımı ve üretimi alanında edindiği teorik bilgileri de kullanarak alan ile ilgili kalite standartlarına uygun çalışmaları; iş etiği, ahlak ve çevre faktörleriyle beraber kazandırmak.

• Yaşam Boyu Öğrenme vizyonunu da içine alacak şekilde teknolojik değişim ve yenilikleri takip ederek bilgilerini sürekli güncelleyebilme yetkinliğini kazandırmak.

• Etkili iletişim becerilerini geliştirerek üçüncü kişilerle doğru ve olumlu yönde iletişim kurarak, kendine olan güvenini sağlamlaştırmak.

• Ülkesi, işi ve diğer kişilere karşı sorumluluğunun farkında olarak sosyal, ahlaki ve etik değerleri kazandırmak.

• Gerektiğinde ülkesi ve içinde yer aldığı sektörün geleceği için sorumluluk geliştirmek.

• Akademik ya da kariyer sürecini, eksikliklerini ve eğitim gereksinimlerini tutarlı bir şekilde tespit ederek hedeflerine uygun stratejiler geliştirmek ve bunları kararlı bir şekilde uygulamak.

• Meslek ve sosyal yaşamını daha da geliştirerek teknolojik değişimleri yakından takip edebilmek için en az bir yabancı dili belirlenmiş olan standart seviyeler ölçüsünde kullanmak. (European Language Portfolio Global Scale, Level A2)

• Makine Programı’ndan mezun olacak öğrencilerin, özel veya kamu sektöründe yer alan şirketlerde makine tasarımı, makine bakım ve teknik ressamlık gibi departmanlarda istihdam edilmesi ve yetkinlik kazandırmak.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları