Meslek Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULU

BÖLÜM BAŞKANI MESAJI

Sevgili Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğrencileri,

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü olarak, güncel teknolojileri yakından takip ederek ülkemize katma değer yaratacak işler yapmak gayreti içerisindeyiz. Bu süreç siz değerli öğrencilerimiz ve dış paydaşlarımız olan mezunlarımızla birlikte dahada anlamlı bir hale gelmektedir.

Bölümümüz, makine endüstrisinin çeşitli kollarında sektör tecrübesine sahip konularında uzman akademisyen alt yapısına sahiptir. Amacımız, sizleri bu alanda başarılı kariyerler için hazırlamak ve endüstriye yönelik becerilerinizi geliştirmenizi sağlamaktır. Donanımlı öğretim kadromuz, teknik bilgilerinizi pekiştirmeniz ve pratik deneyim kazanmanız için sizi destekleyecektir.

Bölümümüzdeki laboratuvarlarımızda, güncel teknolojilere erişim sağlayarak öğrendiklerinizi uygulama fırsatı bulacaksınız. Ayrıca, sektör liderleriyle işbirliği yapma imkanları ve staj programlarıyla, gerçek dünyadaki uygulamaları yakından deneyimleyebilirsiniz.

Bölümümüzdeki teknik geziler, fuar gezileri, seminer ve proje katılımları ile sizleri desteklemek istiyoruz. Bu etkinlikler, sektör trendlerini takip etmenize ve akademik bilgilerinizi güncellemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, birlikte projeler üretmek, fikir alışverişinde bulunmak ve öğrenci topluluklarında aktif rol almak için çeşitli fırsatlar sunuyoruz.

Bölüm akademisyenleri olarak amacımız, bölümümüzü daha da ileriye taşımak ve öğrencilerimizin başarılarını desteklemektir. Sizleri, eğitim sürecindeki her adımda motive etmek ve yönlendirmek için buradayız. Herhangi bir sorunuz veya danışmanlığa ihtiyacınız olduğunda, kapımız her zaman sizlere açık olacaktır.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü olarak, geleceğin teknolojisine şekil vermek için heyecanlıyız. Sizlerle birlikte çalışmak ve başarılarınızı görmek için sabırsızlanıyoruz.

Saygılarımla,

Öğ. Gör. Yunus Emre TOĞAR
Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Başkanı

BÖLÜM YÖNETİMİ
İDARİ YAPI

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Yunus Emre TOĞAR

Bölüm Başkan Yardımcısı: Öğr. Gör. Zeynep DURMUŞ, Öğr. Gör. Gazi Başar KOCABAŞ

KURULLAR

Bölüm Kurulu

Amacı: Bölüm ile bölüme bağlı Makine programının eğitim-öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin, programlarının, araç, gereç ve fiziksel imkânlarından en etkin biçimde yararlanmak için gerekli planların ve işbirliği esaslarının hazırlanması hususunda görüş bildirmektir.

KOMİSYONLAR

Kalite Komisyonu

Amacı: Bölümün kalite hedeflerini hazırlamak, Üniversitenin hedefleri doğrultusunda, bölümdeki akademik ve idari hizmetlerin değerlendirilmesi, kalitenin geliştirilmesi ve akreditasyon sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.

Muafiyet ve İntibak Komisyonu

Amacı: Diğer üniversitelerden bölümümüze geçen öğrenciler ve afla gelen öğrencilerin muafiyet ve intibaklarının yapılması.

PAYDAŞLAR

İç Paydaşlar

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğrencilerimiz
Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Elemanlarımız

Dış Paydaşlar

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Mezunlarımız
Mezunlarımızın Çalıştığı Kurumlar
Farklı Üniversitelerdeki Akademisyenler
Başakşehir Living Lab
Say-End Endüstriyel Makina
Titiz Plastik
Fıratpen
Saylab Labaratuvar Ekipman ve Cihazları
Çetin Civata
Varlık Makina
Erpa Teknoloji

BURAYA Paydaşlar ile yapılan toplantı FOTOĞRAFLARI EKLENEBİLİR.

TARİHÇE

İstanbul Arel Üniversitesi Makine Programı, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü bünyesinde 2013 yılında aktif olarak öğrenci almaya başlamıştır.
Bölümümüz, kurulduğu günden beri güçlü bir akademik kadro ve yenilikçi bir müfredatla öğrencilere eğitim vermektedir. Makine tasarımı, imalat teknolojileri ve teknik çizim gibi konular üzerine odaklanan dersler, öğrencilerin teknik bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamaktadır.

Öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle birleştirmelerini sağlamak amacıyla laboratuvar altyapısına büyük yatırımlar yapılmıştır. Öğrencilerimiz, güncel teknolojilere sahip laboratuvarlarda deneyler yapma imkanına sahip olurken, projeler üzerinde çalışarak gerçek dünyadaki uygulamaları deneyimleme fırsatı bulmaktadır.

Bölümümüz, sektörle yakın işbirliği içinde olmayı ve öğrencilerin sektörel ihtiyaçlara uygun olarak yetişmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, staj programları, endüstriyel projeler ve sektör liderlerinin katılımıyla düzenlenen seminerler ve konferanslar gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Bu sayede, öğrencilerimiz iş dünyasının beklentilerini yakından takip edebilir ve mezuniyet sonrası kariyerlerinde avantaj elde edebilirler.

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü olarak, gelecekte de teknolojinin gelişimine öncülük etmek ve öğrencilerimizi bu alanda başarılı kariyerlere hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları