Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

Mekatronik Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaç: Programın amacı, öğrencilere mekatronik alanında sağlam bir akademik temel sunmak ve endüstriyel uygulamalar için gerekli olan teknik bilgi ve becerileri geliştirmektir. Mekatronik, günümüzün gelişen teknolojik dünyasında büyük bir öneme sahiptir ve otomasyon sistemlerinden tıbbi cihazlara, endüstriyel robotlardan akıllı ev sistemlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Bu nedenle, Mekatronik Programı öğrencilerine, bu alanda başarılı bir kariyere adım atabilmeleri için gerekli olan donanım ve yazılım becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

Hedefler: Mekatronik Programı başarı ile tamamlayanlara ön lisans diploması ve “Mekatronik Teknikeri” ünvanı verilir. Hazırlanan müfredat ve yürütülen faaliyetler neticesinde öğrencilerin güncel üretim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanmaları, bakım ve onarımlarını yapabilmeleri hedeflenmektedir. Bu doğrultuda mezun olan öğrenciler almış oldukları her bir meslek dersi için uzmanlaşıp, gerek kamu gerekse de özel sektörde; teknik servisler, bakım-onarım birimleri, elektrik-elektronik ve mekanik montaj ve demontaj işleri, mikrokontrolör programlama, elektrik-elektronik ve makina cihaz imalat fabrikaları, elektronik tasarım büroları, kontrol ve kumanda sistemleri, PLC programlama, pnömatik-hidrolik sistemler ve robotik alanlarında çalışabilecekleri gibi, kendi işlerinide kurabilirler.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları