Meslek Yüksekokulu

Arel Öğrenci İşleri Ofisi

Arel Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ARELUZEM

Arel Kütüphane ve Dokümantasyon Ofisi

Aşağıdaki linkler, Mekatronik Programı öğrencilerinin sektördeki gelişmeleri takip etmelerini, bilgi edinmelerini ve projelerinde ilerlemelerini destekleyen faydalı linklerdir.

Elektrik Elektronik Mühendisleri Odası (EMO): Elektrik ve elektronik mühendisliği alanında Türkiye’nin önde gelen meslek örgütlerinden biridir. EMO’nun web sitesinde sektörle ilgili haberler, etkinlikler ve mesleki kaynaklar bulabilirsiniz.

IEEE Xplore: IEEE Xplore, elektrik, elektronik, iletişim ve bilgisayar mühendisliği konularında yayınlanmış araştırma makalelerine erişim sağlayan bir veritabanıdır. Burada, sektördeki en son gelişmeleri takip edebilir ve akademik kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Arduino: Arduino, elektronik projeler geliştirmek için popüler bir platformdur. Arduino’nun web sitesi, projeler, kod örnekleri ve öğreticiler gibi kaynaklar sunar. Elektronik Teknolojisi öğrencileri için Arduino, pratik deneyim kazanmaları ve projeler üretmeleri için harika bir kaynaktır.

Electronics Tutorials: Elektronik Teknolojisi öğrencilerinin temel elektronik prensiplerini anlamalarına yardımcı olacak bir kaynaktır. Bu web sitesinde elektronik devreler, bileşenler, sinyal işleme, haberleşme ve diğer konular hakkında kapsamlı bilgiler bulabilirsiniz.

Electronics Stack Exchange: Elektronikle ilgili sorularınızı sormak ve cevaplamak için bir forumdur. Bu platformda, diğer elektronik profesyonelleri ve meraklılarıyla etkileşime geçebilir, sorunlarınızı çözmek ve bilgi paylaşımında bulunmak için yardım alabilirsiniz.

EDN Network: EDN Network, elektronik mühendisliği ve tasarımı konularında güncel haberler, eğitici makaleler ve teknik kaynaklar sunan bir platformdur. Elektronik Teknolojisi öğrencileri için sektöre dair önemli bilgileri ve ilham verici içerikleri bulabilecekleri bir kaynaktır.

Tubitak : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Program Hakkında