Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

Moda Tasarımı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaç: Moda Tasarımı Programı, Tekstil Moda sektörünün küreselleşen dünyada rekabet edebilir konumunu sürdürebilmesi, kendi markası ile yüksek katma değerli ürünler üretmek için özgün tasarım yeteneklerini modaya yönelik ürünlere dönüştürebilen moda tasarımcıları yetiştirmektir. Bu kapsamda, Moda Tasarımı Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilir ve moda tasarımı öğrencilerine çağdaş bilgi ve yetenek kazandırmayı amaçlar. Moda tasarımı alanındaki temel ilkeler ile moda sektöründe çağdaş teknolojilerin önemini kavrar.

Hedefler: Moda ile ilgili işletmelerde, tasarım departmanları, moda ajansları ve tasarım stüdyolarında ara eleman olarak sorumluluk alan ,Tekstil ve konfeksiyon sektöründe, planlama, pazarlama, modelhane, ürün geliştirme, üretim departmanlarında ara eleman olarak sorumluluk alabilecek,Moda konusunda faaliyet gösteren firmaların işleyişini kavramış,Tekstil firmalarında yer alan moda tasarımcısının görev ve sorumluluk alanlarını kavramış eleman yetiştirmek.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları