Turist Rehberliği Programı

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEKOKULU

Bölüm Tarihçe: İstanbul Arel Üniversitesi Turist Rehberliği Programı; yerli veya yabancı turistlere seyahat acentaları tarafından hazırlanan tur programı çerçevesinde ülkemizin kültür, tarih ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgi vererek tanıtımını yapan ve tur programlarını yöneten turist rehberleri yetiştirmek amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyet göstermektedir. Programımızın dili Türkçe’dir ve eğitim süresi 4 yarıyıldır. İsteyen öğrencilerimiz bir yıl (2 yarıyıl) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim görme hakkına sahiptir. Programımızda öğrencilerimize profesyonel Turist Rehberliği lisansını alabilecek donanım ve yeterliliği kazandırmak amacıyla turizm sektörüne yönelik temel derslerin yanı sıra tarih, arkeoloji, sanat tarihi, psikoloji, mitoloji, coğrafya gibi dersler yer almaktadır. İngilizce derslerinin yanı sıra programımıza 2019 yılında itibaren 2. yabancı dil olarak İspanyolca dersleri eklenmiştir.

Bölüm Başkanı Mesajı Sevgili Öğrenciler,

Turist Rehberliği programını tercih ederek her gününüzün macera dolu geçebileceği bir dünyaya adım atabilirsiniz. Turist rehberliği mesleği, dünyanın farklı coğrafyalarından ve kültürlerinden gelen gezginleri tanıma ve onlara Türkiye’nin kültürel mirası ve doğal güzelliklerini tanıtma imkanı sağlayarak kültürel ve kişisel gelişiminizi destekleyen dinamik bir meslektir. Eğitim sürecinizde ve sonrasında teorik bilgileri pratik deneyimlerle birleştirmeye önem veren alanında deneyimli öğretim üyelerimizle her adımda size rehberlik etmek için burada olacağız.

Saygılarımla,

Program Hakkında