Meslek Yüksekokulu

Programa Özgü Ölçütler

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU
  1. Radyolojik çekim öncesi hazırlık işlemlerini yapar, hastayı hazırlar, çekim ve cihaz ile ilgili talimatları uygular.
  2. Radyolojik çekim ilgili olarak hasta ve cihazı hazırlama konusunda teorik ve pratik becerilere sahiptir.
  3. Tıbbi görüntüleme cihazlarını kurallarına ve tekniklerine uygun olarak kullanır, kontrollerini ve bakımını takip ederek en verimli şekilde çalışmalarını sağlar.
  4. Radyasyon ile ilgili güvenlik önlemlerini alır, kişisel güvenlik kurallarını uygular ve güvenli ortamı oluşturur.
  5. Alanında kullanacağı cihaz ve yöntemlerin teorik ve pratik bilgisine sahip olacaktır.
  6. Tıbbi görüntüleme alanında çalışan bir birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket eder.
  7. Tıbbi görüntüleme alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile birlikte bilgi ve iletişim teknolojilerini başarıyla kullanır.
  8. Tıbbi görüntüleme alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı derslerden edindiği bilgileri mesleki olarak değerlendirir ve uygular.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları