Meslek Yüksekokulu

Amaç ve Hedefler

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Amaçlar: İyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli tıbbi görüntüleme teknikeri yetiştirmektir.

Hedefler: Öğrencilere tıbbi görüntüleme tekniklerinin temel prensiplerini ve uygulamalarını öğretmek. Tıbbi görüntüleme ekipmanlarını kullanma becerilerini geliştirmek ve teknikleri doğru bir şekilde uygulama yeteneklerini sağlamak. Hastaların konforunu ve güvenliğini sağlamak için etik ve hasta odaklı bir yaklaşımı teşvik etmek. Tıbbi görüntüleme yöntemlerinin doğru kullanımı ve verilerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi konusunda öğrencileri eğitmek. Tıbbi görüntüleme teknikleriyle ilgili güncel gelişmeleri takip etmelerini ve mesleki gelişimlerini sürdürmelerini sağlamak. İletişim, takım çalışması ve etkili hasta bakımı becerilerini geliştirmek. Mesleki etik değerleri ve yasal gereksinimleri anlamalarını sağlamak.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları