fbpx
Fen-Edebiyat Fakültesi

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

AKADEMİK

FAKÜLTELER
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Matematik sayılar, şekiller ve soyut kavramların yapısı ile bu yapılar arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan bu bilim, bilimsel ve bağımsız düşünme, muhakeme ve karar verme becerisini geliştiren ve bütün pozitif bilimlerin temelini oluşturan ortak bir dildir.

 

Bölümün amacı:

 

  • Küreselleşerek değişen teknolojinin ve sanayinin gelişmesine paralel olarak, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, günümüz iş ve sosyal karmaşık problemlerini yorumlayabilen, sorgulayan, neden-sonuç ilişkisini kurabilen,
  • Analiz yapabilen,
  • Modelleyen ve çözüm üreten,
  • Matematik ve bilgisayar becerileri ile donatılmış nitelikli insanlar yetiştirmektir.

 

Sağlam ve güçlü matematik temelinin yanı sıra yüksek bilgisayar bilgi ve becerileri ile donanmış mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen bölümümüzün dört yıllık programında; analiz, cebir, fonksiyonlar teorisi, diferansiyel denklemler, sayılar teorisi gibi matematik konuları ile veri yapıları ve algoritmalar, programlama dilleri, veri tabanları, işletim sistemleri, bilgisayar mimarisi, yazılım mühendisliği, web tasarımı ve dosya yapıları gibi bilgisayar konuları birlikte yer almaktadır.

 

Matematik – Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencileri, üniversitemizin diğer bazı bölümlerinde olduğu gibi bir yıl İngilizce hazırlık okumakta ve lisans eğitimlerini İngilizce olarak tamamlamaktadırlar.

 

Bölümümüzde 100% ve 50% burslu öğrenci kontenjanları mevcuttur. Ayrıca başarılı olan öğrencilere, paralel programlar oluştuğu takdirde, bazı mühendislik bölümlerinde ve diğer bazı bölümlerde çift anadal ve yandal yapma imkanı verilmektedir Öğrenimin son iki yılında yer alan çok sayıda seçmeli ders, öğrencilerimize, bilgisayar ile desteklenmiş matematikçi veya matematik ile güçlendirilmiş bilgisayarcı olarak uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Ayrıca Erasmus programı sayesinde öğrencilerimize bir veya iki dönem anlaşmalı üniversitelerde eğitim alma hakkı sunulmaktadır.

 

Çalışma Alanları

 

Mezunlarımız, dünyanın her yerinde yazılım, bilgisayar, finans, bilişim firmalarında ve her tür kuruluşun bilgi işlem merkezlerinde çalışabilecekleri gibi, yine bu sektörlerde proje yönetimi, proje geliştirme, programlama, sistem analizi, web tasarımı gibi uzmanlık alanlarında faaliyet gösterebilirler. Bunlara ek olarak optimizasyon, kaynak kullanımı ve planlama gibi matematik ve analiz altyapısının önemli olduğu birimlerde çalışabilecek olan mezunlarımız sigortacılık sektöründe, Borsa ve Menkul Kıymetler ile ilgili kuruluşlarda uzman, yönetici ve araştırmacı olarak çalışabilirler.

 

Matematik – Bilgisayar Bilimleri öğrencileri, üniversitemizin diğer bazı bölümlerinde olduğu gibi bir yıl İngilizce hazırlık okumakta ve lisans eğitimlerini İngilizce olarak tamamlamaktadırlar.

 

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler