Fen-Edebiyat Fakültesi

Psikoloji

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Amaçlar

Psikoloji lisans programı öğrencilere psikolojinin çeşitli alt alanlarına ilişkin ileri düzey kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırırken, öğrencilerin, psikolojinin alt alanları ve diğer bilim dalları arasındaki ilişkileri kavramalarını, zihinsel süreçlerin araştırılmasında ve kişisel psikolojik problemlerin incelenmesinde zihin ve bedenin bütünsel bir sistemin parçaları olduğu konusunda ileri düzeyde yetkinliğe sahip olmalarını da amaçlar.

Hedefler

1. Psikolojiye ilişkin ileri düzey kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler kazandırmak.
  2. Farklı psikolojik süreçleri açıklama becerisi kazandırmak.
  3. Psikolojik uygulamaların iyileştirilmesine yönelik öneriler sunma becerisi kazandırmak.
  4. Araştırmacı, girişimci ve yenilikçi kişilik yapısı kazandırmak.
  5. Evrensel etik değerleri, bağımsız, eleştirel düşünceyi benimsetmek.
  6. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, rehberlik-psikolojik danışmanlık merkezlerinde, dershanelerde, özel ve kamu ruh sağlığı birimlerinde, insan kaynakları bölümlerinde, askeri ve emniyet birimlerinin sağlık ve psikolojik danışma merkezlerinde ve kurumların araştırma merkezlerinde uzman olarak çalışacak donanımı kazandırmak.
  7. Etkili iletişim ve liderlik becerilerini kazandırmak.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları