Amaç ve Hedefler

Makine Mühendisliği

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Amaçlar

Makine Mühendisliği Bölümü, akademik mükemmeliyet, inovasyon ve toplumsal etki ilkelerine bağlılığından ödün vermeden yetkin mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün amaçları arasında dinamik bir öğrenme ortamını teşvik etme, son teknoloji araştırmalarla bilgiyi ilerletme ve mezunları sürdürülebilir enerji, ileri imalat ve robotikte liderliğe hazırlama yer almaktadır. Öğrencilere etik değerleri, adaptasyon yeteneğini ve güçlü mühendislik prensiplerini vurgulama amacı güdülmektedir. Bununla birlikte, anlamlı endüstri ortaklıkları kurma, mühendislik topluluğuna değerli katkılarda bulunma ve bölgesel ile küresel ilerlemelerde etkin bir rol oynama çabaları, bölümü eğitim, araştırma ve inovasyonda mükemmeliyet merkezi olarak konumlandırma amacına yöneliktir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları