Genel Cerrahi Anabilim Dalı

TIP FAKÜLTESİ

Genel Cerrahi karın boşluğunda bulunan organların, memenin ve tiroid bezinin (guatr) cerrahi hastalıklarıyla uğraşan bir bilim dalıdır. Tıp fakültesi eğitiminde, genel cerrahi oldukça önemli bir yere sahiptir. İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğrencilere genel cerrahinin temel kavramları öğretilmekte pratik uygulamaları tıbbi beceri laboratuvarında maketler üzerinde verilmektedir

Anabilim dalımız fakültemizin eğitim-öğretime başladığı 2020 yılında Cerrahi Tıp Bilimleri bünyesi altında kurulmuştur. Anabilim Dalı başkanlığı Prof. Dr. Köksal ÖNER tarafından yürütülmektedir.

Genel cerrahi klinik uygulamaları için ise Bahçelievler Memorial Hastanesi bünyesindeki genel cerrahi klinikleri kullanılacaktır.

Anabilim dalı olarak akademik hedeflerimiz hekimlik mesleğinin etik kurallarına uyan, araştıran ve sorgulayan, uluslararası standartlarda hekimler yetiştirmektir.

Program Hakkında

Fakülte Duyuruları