fbpx
Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik Tasarımı

AKADEMİK

FAKÜLTELER
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Lisans ve lisansüstü (yüksek lisans / sanatta yeterlik) düzeyinde eğitim veren Grafik Tasarımı Bölümü, öğrencilerin kişisel özelliklerini ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan ve günümüz koşullarına uyum sağlayan bir eğitim programını benimsemiştir.

 

Baş döndürücü bir hızla gelişme gösteren teknoloji ile birlikte geniş bir yelpazeye yayılan iş yaşamında grafik tasarımcılara gereksinim giderek artmaktadır. Bu bağlamda çizim, resim, fotoğraf ve yazının bütünleştirilmesi, bilgisayar ve çoklu-ortam tekniğinden yararlanılarak iletişimin etkinleştirilmesinde grafik tasarımcıların önemi ön plana çıkmaktadır.

 

Merkezi Yerleştirme Sistemi ile öğrenci alan bölümümüzde öğrencilere, logo, afiş, billboard, ambalaj tasarımı, kitap ve dergi tasarımı, tipografi, bilgisayar, animasyon, web tasarımı, fotoğraf, illüstrasyon gibi dersler verilmektedir. Uygulamalı çalışmalar, bölümümüzde bulunan PC ve MAC bilgisayar laboratuvarları, fotoğraf stüdyosu, baskı atölyeleri ve uygulama atölyelerinde yapılmaktadır.

 

Bölüm Hedefleri

 

1.Sanat kültürü entelektüel altyapıya dayalı,

2.Grafik tasarımın temel teknikleri ve sanatsal inceliklerini kavramış,

3.Görsel iletişim sistemi içinde yer alan tüm ürünleri tasarlayabilen

4.Yaratıcı ve girişim gücü yüksek tasarımcılar ve yöneticiler yetiştirilmesi,

5.Yaratma eylemini ve bilgiyi estetikle birleştirebilen,

6.Konusunda uzman genç tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Eğitim süresince bölümümüz, öğrencilerini deneyimli akademik kadrolar eşliğinde iş yaşamına hazırlamaktadır.

Bölümümüz lisans eğitimini Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programı ile taçlandırarak gelişimini sürdürmektedir.

30 günlük staj süresi mesleki alanda öğrencinin, tasarımdan iletişime, tanıtımdan pazarlamaya kadar tüm ilişkilerinde yönlendirici olmaktadır.

Teknolojik gelişmeler ve sanattaki değişimler doğrultusunda grafik tasarım alanı ile ilgili tüm konularda, endüstride ve /veya özel atölyelerde yapılacak olan üretim için gerekli bilgi ve beceri sahibi olacak şekilde yetiştirilen öğrencilerimiz, mezun olduklarında grafik tasarımcı veya serbest sanatçı olarak çalışabileceklerdir.

 

Kariyer Olanakları

 

Mezun edilen öğrencilerimiz; reklam ajanslarında, grafik tasarım stüdyolarında, matbaaların grafik tasarım birimlerinde, yayın evlerinde, gazetelerde, dergilerde, fotoğraf stüdyolarında, görev yapabilecekleri gibi lisansüstü eğitim alarak akademik kariyer yolunda da ilk adımı atabilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler