Fen-Edebiyat Fakültesi

Programa Özgü Ölçütler

Moleküler Biyoloji ve Genetik

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

1    Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili kavramları ileri düzeyde tanımlar.

2     Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili alanlarda uzmanlık için gerekli teorik ve uygulamalı bilgiye sahiptir.

3     Canlı sistemleri ve biyolojik mekanizmaları çeşitlilik, yapı, işlev bakımından tanır.

4     Genetiğin genel prensiplerini tanımlayarak kalıtsal ve genetik sorunlarla ilişkisini kurar.

5     Hücre moleküler biyolojisinin mekanizmalarının özelliklerini ve işleyişini kavrar.

6     Temel ve uygulamalı alanlardaki farklı disiplinlerin yaklaşım ve bilgilerini Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili alanlarda problemleri çözmek için kullanır.

7     Alanı ile ilgili laboratuvar analizleri için gerekli Moleküler teknikleri listeler

8     Yaşam boyu öğrenme bilinci ile Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili alanlarda ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknik gelişmeleri takip eder.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları