Fen-Edebiyat Fakültesi

Sosyoloji

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Amaçlar

Sosyoloji Lisans Programının amacı, ilk olarak, sosyolojinin temel konu ve kavramlarını öğretmek, sosyolojik düşünme yeteneğini geliştirmek, farklı kuramsal perspektifleri öğrenmeye teşvik etmek ve kullanmayı sağlamak, diğer sosyal bilimlerle ilişki kurabilecek temel ve ortak bilgileri kazandırmaktır. İkinci olarak, yukarıdaki bilgilerin ışığında, program hem nicel hem de nitel araştırma yöntemlerini kullanabilen sosyal araştırmacılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Hedefler

1.Öğrencilere toplumsal konuları bilimsel bilgiyle analiz etme becerilerini kazandırmak.

2.Sorun çözme yetenekleri gelişmiş, entelektüel birikimi yüksek, araştırma yapma becerisini kazanmış öğrenciler yetiştirmek.

3.Çeşitli sanayi kuruluşları, vakıflar, dernekler, sivil örgütler, araştırma şirketleri, basın ve medya kuruluşları, reklâmcılık sektörü ve eğitim kurumlarında, yeni mezun sosyologların istihdam imkânları bulmalarına katkı sağlamak.

4.Teorik bilgileri, evrensel bakış açısını, tarihi açıklamaları bir arada kullanarak toplumsal sorunları analiz etmek.

5.Değişen toplumlarda ve kültürlerde yeni bakış açıları ile açıklama yapabilme, toplumsal ihtiyaç ve problemlere çözüm üretebilme becerisine sahip öğrenciler yetiştirmek.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları