Meslek Yüksekokulu

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

PROGRAM HAKKINDA

Program, çalışma alanında üst düzey yönetici ile işçi ve teknisyen arasında bulunan, teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla uygulama becerisine ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda genel bilgilere sahip İş Sağlığı ve Güvenliği teknikeri unvanında ara eleman yetiştirmektir. Avrupa Birliği süreci uyum yasaları çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan “İşçi Güvenliği İle Görevli Mühendis veya Teknik Elemanların Görev, Yetki ve Sorumlulukları İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” işyerlerinde işçi güvenliğinden sorumlu mühendis ve teknik elemanların istihdamını zorunlu kılmaktadır. 27768 sayılı yönetmenlikle “İş Sağlığı ve Güvenliği Programı” mezunları teknik eleman olarak kabul edilmiştir. Mezun olacak öğrenciler hizmet ve sanayi sektöründeki tüm iş kollarındaki kurum ve kuruluşlarda “tekniker” olarak istihdam edebileceklerdir. Son mevzuat değişiklikleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Programı mezunlarının sertifika eğitimi sonrası yapılacak olan sınavda başarılı olmaları durumunda “İş Güvenliği Uzmanı” olmalarının önü açılmıştır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği tüm işyerlerinde zorunlu olarak bulundurulması gereken İş Güvenliği Uzmanlarının yetiştirilmesi için önem arz eden program mezunları, iş güvenliği uzmanlık sınavını kazanmaları kaydıyla “İş Güvenliği Uzmanı” olarak istihdam edilebilmektedir.

BÖLÜM BAŞKANI MESAJI

Sevgili Öğrenciler;

Öncelikle sizi İstanbul Arel Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı sayfasında görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Günümüzde tüm sektörlerde yapılan iş ayrımı olmaksızın çalışan sağlığına ve hayatına verilen önemin artması ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturma arzusu iş sağlığı ve güvenliği alanındaki gelişmeleri hızlandırmış ve bütün sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği alanında insan kaynağı ihtiyacı doğurmuştur. İstanbul Arel üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı olarak amacımız; endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan İş Güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonunun mühendislik düzeyinde olan işletmelerde, mühendisliğin bir alt kademesinde, mühendislik düzeyinde olmayan organizasyonlarda ise işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunun üstlenebilecek yetenekte ” İşçi sağlığı ve İş Güvenliği Teknikeri” yetiştirmektir. Deneyimli akademik kadromuz, sektörel işbirliklerimiz ve kariyer odaklı etkinliklerimiz ile İş Güvenliği Profesyoneli olma yolunda sizlere yeni ufuklar açıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği Programı olarak; çalışma hayatında yeterli bilgi ve donanıma sahip olacak, özgüvenli ve sektörel gelişmelere açık bireyler kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Sizlerle birlikte çalışmak ve başarılarınızda yanınınızda olmak için sabırsızlanıyoruz.

Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Deniz ARSLAN BURAK

TARİHÇE

İş Sağlığı ve Güvenliği programı 2013 yılında kurulmuştur ve eğitim öğretim uygulamalarına aktif olarak devam etmektedir

BÖLÜM YÖNETİMİ

İDARİ YAPI

Bölüm Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Deniz ARSLAN BURAK Program Sorumlusu: Öğr. Gör. Fatih ERTÜRK

KURULLAR

Bölüm Kurulu

Amacı: Bölüm ile bölüme bağlı programların ( İş Sağlığı ve Güvenliği Programı) eğitim-öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin, programlarının, araç, gereç ve fiziksel imkânlarından en etkin biçimde yararlanmak için gerekli planların ve işbirliği esaslarının hazırlanması hususunda görüş bildirmektir.

Üyeleri: Öğr. Gör. Fatih ERTÜRK, Dr. Öğr. Üyesi Levent UZUNÇIBUK

KOMİSYONLAR

Kalite Komisyonu

Amacı: Bölümün kalite hedeflerini hazırlamak, Üniversitenin hedefleri doğrultusunda, bölümdeki akademik ve idari hizmetlerin değerlendirilmesi, kalitenin geliştirilmesi ve akreditasyon sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.

Üyeleri:Öğr. Gör. Fatih ERTÜRK

Muafiyet ve İntibak Komisyonu

Amacı: Bölüme, farklı Üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Programındanyatay geçişle gelen veya ikinci üniversitesini okuyan gelen öğrencilerin aldığı dersleri kontrol etmek ve alacağı dersleri belirlemektir.

Üyeleri: Öğr. Gör. Fatih ERTÜRK

PAYDAŞLAR