Bölümün Başarıları

Gazetecilik

İLETİŞİM FAKÜLTESİ
  • İstanbul Arel Üniversitesi Gazetecilik Bölümü, alanında deneyimli akademisyen kadrosuyla öğrencilerine teorik ve pratik alanda bilgiler sunmakta ve çağın gereksinimlerini karşılayacak mezunlar yetiştirmektedir. Derslerde öğrenciler öncelikle kuramsal bilgileri öğrenmekte ve ardından uygulama yaparak kuramsal bilgilerini pekiştirmektedirler. Bu kapsamda öğrencilerin haber, röportaj, köşe yazısı, film eleştirisi gibi farklı türlerdeki içeriklerini yayınlayabilecekleri Arel Haberci dergisi Gazetecilik Bölümü tarafından çıkartılmaktadır
  • Öğrenciler derslerde verilen uygulama ödevlerinin yanı sıra üniversitenin bünyesinde yer alan Arel Medya Merkezi’nde de pratik yapma imkanına sahiptirler ve bu sayede sahaya inebilmektedirler. Böylelikle Arel Medya Merkezi’nde öğrenciler, sektöre gitmeden önce kendi okulunda deneyim kazanabilmektedirler. Ayrıca bölümdeki zorunlu staj uygulamasıyla Gazetecilik Bölümü öğrencileri sektörü tanıyıp mezun olmadan önce iş bulma fırsatı yakalayabilmektedirler. Son sene yaptıkları bitirme projeleriyle de akademik ve sektörel bağlamda yetkinlik kazanabilmektedirler.
  • Ayrıca bölümümüz öğrencilerinin gazetecilik alanındaki yarışmaların çeşitli dallarında aldıkları ödülleri bulunmaktadır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları