Program Ölçütleri

Finans ve Bankacılık

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
  1. Banka ve finans yöneticiliği ile ilgili (finans, bankacılık ve muhasebe) alanlarda ileri düzeyde kuramsal ve/veya uygulamalı bilgiye dayalı kavramları tanımlar.
  2. Finansal kurum ve enstrümanlarının temel fonksiyonlarını tanır.
  3. Bunlar arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri açıklar.
  4. Bankacılık sektörü ve finansal sistemin genel işleyişi, işlemleri ve mevzuatına ait gelişmeleri takip eder.
  5. Bankacılık ve finans alanı ile ilgili kavramları analiz ederek karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri üretir.
  6. Mesleği ile ilgili yazılı, görsel materyalleri (rapor,sunum ve proje) hazırlar, etkin şekilde iletişim kurabilecek seviyede Türkçe ve İngilizce bilgisine sahiptir.
  7. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  8. Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
  9. Alanına yenilik getiren bilgi, düşünce, uygulama veya teknolojilerin hayata geçirilmesinde risk ve sorumluluk alır.
  10. Kişisel, mesleki ve/veya çalışma alanı ile ilgili risk ve fırsatları değerlendirerek bilgi ve becerilerinin sosyal/kültürel/ekonomik katma değeri yüksek düşünceye/yaklaşıma/teknolojiye/ürüne dönüştürülmesinde sorumluluk alır; bireysel veya ekip üyesi olarak girişimci yetkinlik geliştirir.
  11. Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları