fbpx
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Beslenme ve Diyetetik

AKADEMİK

FAKÜLTELER
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Beslenme ve Diyetetik Lisans eğitimini tamamlayan kişiler diyetisyen unvanıyla kariyerini sürdürür. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen ya da tıbbi beslenme tedavisi alması gereken bireylere, gereksinimlerine göre beslenme programı düzenleyen sağlık profesyoneline kişilere diyetisyen denir.

 

Beslenme ve Diyetetik mezunları, insan sağlığının ve gelişiminin yaşam boyu sağlanması için bireysel ya da toplu beslenme planları yapar. Beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları arayan, var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan meslek alanıdır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları ayrıca, toplum ve bireylere beslenme konularında eğitim de vermektedir.

 

Çalışma Alanları

 

Diyetisyenler diyet ürün ve programları geliştirir, beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur, besin analizleri, besin değerleri konularında çalışmalar yürütür.

 

Diyetisyen yatarak ve ayaktan sağlık hizmeti veren tüm kurulularda; hastane, tıp merkezi, klinik, sağlıklı yaşam merkezi, beslenme danışmanlık merkezi, spor tesisleri, toplu beslenme yapan kurumlar, yemek şirketleri, gıda sektöründe görev alırlar. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak akademik alanda kariyerlerini sürdürebilirler.

 

Bölüm Hakkında

İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler